Härligt missanpassad

Samhällets gränser är i vissa fall så tydliga att frestelsen att överträda dem snarare blir en plikt för vissa av oss. Jag tänker nu på vissa ”regler”, som att äta glass när det är soligt (det här är ett måste i ”deras” ögon!), lyssna på Tomas Ledin när det är sommar och, givetvis, ”parta” (motbjudande begrepp, men det är inte mitt påfund) så fort tillfälle ges.

Det ovanstående är ganska självklart, anser jag. Jag kommer därför inte att avhandla något av exemplen. Istället ska jag hylla den förbjudna sömnen. Jo, det finns en förbjuden sömn. Den är förbjuden i det att den varar för länge, eller snarare på fel tid. Den slutar ungefär kring lunch, och är underbar att uppleva.

Jag känner ända in i märgen påtryckningarna; att folk i min mer avlägsna närhet gärna vill visa mig att den nyss hyllade sömnen är just förbjuden. Dessutom vill de ”smitta” mitt beteende med attribut som inte har med själva sömnen att göra. Oansvarighet, lathet, icke-vuxenhet, etc. Med övertygelsen att jag bryr mig i detta. Vilket jag inte gör.

Jag är 28 år, och anses av de flesta som vuxen. Även om mitt långa hår kan anses som icke-vuxen frisyr. Jag vill bara klargöra att jag inte tänker sluta sova till lunchtid. Leve sömnen! Och leve allt som sticker i ögonen på de som tror sig veta var som är rätt. Leve friheten!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s