Orsaken, inte symptomet

”Världen skulle vara en bättre plats utan religion”, ”Om det inte vore för alla krig”, ja – ni har också hört det förut. Drömska tankar om en bättre värld.
Gång på gång, på gång, på gång, på nya sätt, med samma resultat. Vi människor förnekar oss inte i sättet att tänka. Om något är fel tas symptomen bort. Om krig ogillas är det helt sonika bara att lyfta undan utövandet som en dammtuss.
Samma gamla misstag. Allting som skapats av människor, eller är resultat av sådant som skapats av människor, är vårt eget fel. Om vi städar undan utan att förändra oss själva kommer vi att få samma gamla problem igen. Och igen. Och igen.
Säg att vi lyckas få världsfred. Världen skulle då vara olika den vi har idag. Men bara till det yttre. Kriget finns fortfarande bland oss, inom oss, mellan oss. Det kan när som helst bryta ut igen. Om vi inte gör en radikal förändring.
Förändra människan. Först då kan världen genomgå en bestående förändring.

Annonser

En reaktion på ”Orsaken, inte symptomet

  1. Krig, oroligheter, konflikter.. Kommer alltid finnas. Ska alltid finnas. Så länge man då inte lyckas radera alla oenigheter och känslor/känslointryck en människa kan få/taemot. Om allt ont ska bort så försvinner även allt gott. Jag tror på att det måste finnas en sorts balans.Det som folk pratar om känns lite som vad ”Jedi-rådet” missar i Star Wars serien. Dom är hundratals ‘goda’ Jedi, och det finns 2 st Onda. Sen kommer en liten pojka som ska ”bringa balans mellan de onda och goda”. Klart som fasen att oddsen kommer jämnas ut :)Nej, vi alla ska vara slaviska icke-självmedvetna/tänkande drönare som går till en grå och rostig fabrik för att tjäna minimilön varje dag. Alla högre positioner går till något annat än människor: datorer?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s