Intolerans är genetiskt

De så kallade vuxna ondgör sig över piercings, urringade kläder, tatueringar och annat – speciellt när det finns hos unga människor. Nu är det på tapeten igen, en tolvåring som stängs av ifall han inte slutar använda byxor med häng.

Vad som brukar följa på sånt här är en våg av blogginlägg, diskussioner och insändare. Dels från de som håller med att ”Det ska vara nån jävla ordning i skolan!” och dels från de som tycker det är fel att inkräkta på något så privat som folks stilar.

Jag suckar djupt, för vi har sett det förut. Majoritetens intolerans kommer alltid att vinna, eftersom det är det ”naturliga” för människan.

Intolerans som det här är bara en förlängning av den mänskliga naturen. Det är genetiskt betingat att reagera negativt på allt som är annorlunda. Det är så enkelt, och så tragiskt. Så kommer det att vara tills vi, på allvar, försöker utrota detta simpla sätt att tänka och bete sig. Tills vi väljer att lägga allt krut på att förändra den mänskliga rasen, ta den till nästa steg.

Nietzsche gick och drömde om det här på sin tid. Och han dog i början av 1900-talet. Nog sagt.

Annonser

2 reaktioner på ”Intolerans är genetiskt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s