Varför dröjer vi kvar?

Vad är det som driver oss framåt? Trots vetskapen om en död som drabbar oss förr eller senare, seglar vi vidare på livshavet.

Allt vi skapar ska rasa. Våra minnen upphöra. De vi är glömmas.

Men vi går vidare, likt mannen som bygger våning på våning när hans hus sjunker i marken. Vi är veden som blir till aska i den förtärande elden.

Några tror på gudar och andra ”högre” varelser och syften med livet. Men där ligger inte förklaringen. Inte när till och med den mest hårdnackade ateist kan finna sinnesro och mening med sin tillvaro.

Är jag både syftet och vägen, frågan och svaret? Är jag plus minus noll i en oändlig ekvation? En meningsfull meningslöshet. Eller bara en idiot som är för nyfiken för att vilja dö?

Annonser

2 reaktioner på ”Varför dröjer vi kvar?

  1. Vad då där ligger inte förklaringen? Förklaringen ligger däri _för dem_. Varför du går vidare får du svara för själv.Jag går vidare för att döden verkar vara ett mindre behagligt alternativt och för att livet ibland är roligt.Därtill kan såklart läggas en biologisk förklaring – livet vill leva. Varför? Därför. Det rör sig väl egentligen inte om vilja, utan ren programmering. En sten är en sten är en levande varelse som springer undan stora arga saker med tänder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s