Politikerförakt

Det fanns där förut, men har blivit värre med hela FRA/Ipred-historien: ett politikerförakt som egentligen inte för något gott med sig.

Om man inte gillar samhället, vad gör man då? Endera förstör det eller försöker göra det bättre. Låt oss bortse från den destruktiva lösningen. Hur förändrar man samhället?

Enligt min uppfattning är politik det bästa sättet. Systemet må ha en inneboende tröghet, men det innebär att de som verkligen vill förändra blir kvar till sist. Gaphalsar och oseriösa rensas ut först. De tråkas bort, helt enkelt.

Alla dessa ”uppror”, speciellt inom bloggosfären, leder egentligen inte till något gott. Upproren dumförklarar många seriösa och kritiska bloggar, drar med sig dem ner på ”mailbombar”-nivå. Såg något sånt förslag om att störa regeringen i dag, och det är anledningen till min post.

Hur skulle det vara om de som vill ha förändring försökte få till en förändring istället för att föra oväsen, hålla för öronen och skrika rakt ut på sämsta bortskämda unge-manér? Använd politiken som instrument istället för att försvåra situationen. Och kom nu inte med argumentet att det redan funkat på FRA, för det är de sansades bloggarnas förtjänst – inte gaphalsarnas.

Och till de som inte tror på systemet överhuvudtaget: skissa på ett nytt och återkom med förslag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s