Riktigt bra inlägg

Jag ska göra reklam för en blogg jag fått upp ögonen för nyligen: Svenska Nihilistsällskapet. Den bör ni absolut kolla in.

Senaste inlägget handlar om förmågan att förlåta. Författaren Alexis (de är flera på bloggen) skiljer på förlåtelse med syftet att sätta sig över och visa sig duktig, och verklig förlåtelse som går ut på att acceptera situationen och gå vidare – tänka konstruktivt. Riktigt jävla bra skrivet, faktiskt.

Det som kännetecknar en bra blogg, för mig, är att den erbjuder tankegods som du inte håller med till fullo om. Ja gärna får det vara så ofta. Jag har själv haft stort utbyte av oliktänkande bloggare på senare tid. Betydligt mer givande än någon som bara håller med och applåderar. Av den arten är också den där bloggen – som fått mig att haja till och tänka efter flera gånger.

Mitt sätt att se på världen har dock mycket nihilism i sig, så jag håller med om mycket. (Övriga ”beståndsdelar” i mig skulle jag påstå vara existentialism, socialliberalism, elitism, naturalism (you better believe it – men den är nytillkommen), vissa vänsteridéer och en dos naiv revolutionsanda. Ja, och lite misantropi som en gräddklick på toppen. Hur mycket av varje tänker jag inte fundera på. Tänker inte gå och bli vuxen och skaffa mig en väldefinierad världsbild.)

Bli förresten inte rädda för att se ordet ”anus” i länken. Det står för American Nihilist Underground Society. Jag skulle dock gissa att organisationen såg till så att det blev rätt bokstäver….

På tal om bra bloggar: vad tycker du kännetecknar en bra blogg?

3 reaktioner på ”Riktigt bra inlägg

  1. Problemet med inlägget kontra ditt gillande av det enär det inte försöker sätta sig över andra, är att det sätter sig över andra…Som vanligt på dessa ”nihilisters” webbsida, smygs det in att vi alla ändå borde vara lite nationalsocialister. Oh, and by the way, det är andra människor som har FEL. De har nämligen inte insett den sanna vägen, men bry dig inte om det. Pappa har en kram åt dig och en liten pamflett om undermänniskor.

  2. Är inte det där om smygnazism en vanlig förutfattad mening? Om du läser lite äldre inlägg ser du att de tar upp just det.Personligen störs jag aldrig av författares åsikter, människosyn och så vidare. Jag försöker läsa inläggen för sig, utan att sätta in i kontext och så vidare.Just i det här inlägget ser jag inga spår av ”übermensch” heller. Men ta gärna konkreta exempel, så förstår jag bättre vad du menar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s