Att dras in i strömmen

Har du någon gång gått ut i ett strömt vatten? Längst in vid stranden är det lugnt, sedan drar vattnet i benen och försöker få dig med. Ungefär så är det att bli förälder.

Jag pratar nu om den kommersiella aspekten. Från att vara lågpriorierad och inte tillhöra någon egentlig målgrupp (jag köper sällan något annat än mat) har jag kommit att bli medlem av en mycket eftertraktad grupp av konsumenter: föräldrar.

Den här känslan är närmast fysisk. Wow, vilket jobb företagen lägger ner på att försöka sälja diverse prylar. De lyckas också, till viss del. Mycket är ”måsten” dock, och då är det svårt att värja sig. Utan den barnstol vi ska köpa i dag kommer Alma inte att kunna åka bil länge till (nummer ett är för liten).

Samhället fungerar verkligen så här. Allting är uppdelat i kategorier och underkategorier. Vissa går in i varandra, andra ligger långt i utkanten. Det här sitter företagen och räknar ut med kalkyler. Säkerligen har de hjälp av den saligt insomnade Marx läror om att människor med samma ekonomiska förutsättningar även har annat gemensamt. Undrar vad skäggisen skulle tycka om det.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s