Jag gjorde slut med en man

Äkta vänskap är renodlad. Så få människor som möjligt får ta del av den, eftersom intensiteten då kan maximeras. Så resonerar jag. En följd är att viss ”ansning” måste ske.

En sådan ansning ägde rum i mitt liv för några år sedan. Jag studerade på högskola. Jag och två män till ingick i en liten grupp som jobbade tillsammans. Minns inte om samarbetet var givande eller inte.

Medan vi arbetade tillsammans var det naturligt att vi hade bra kontakt sinsemellan. När arbetet var över fortsatte dock en av männen att kontakta mig. Dagligen fick jag meddelanden på mobilen och via mail. Nästan alltid samma formulering:

”Ska vi ta en fika i dag?”

Jag svarade alltid nej, eftersom jag inte hade något utbyte av att umgås med Klas, som han hette. Men han fortsatte att höra av sig, dag efter dag.

När han inte begrep satte jag mig ner och skrev ett mail:
”Jag har tillräckligt många vänner och är inte intresserad av att utöka bekantskapskretsen just nu”.

Det fungerade.

Så här i efterhand tror jag att jag gjorde både mig och Klas en tjänst. Om jag av ren artighet fortsatt att umgås med honom hade jag förmodligen blivit irriterad på honom, och kanske rentav betett mig illa mot honom. Och han hade haft en ”vän” som egentligen inte brydde sig alls om honom.

Jag tror att de flesta skulle må bra av en sanering av bekantskapskretsen. Att slänga ut de som inte håller måttet. Det är fejkvänskap som leder till skvallrande och prat bakom ryggen på folk. Typiskt kvinnliga beteenden, som jag uppfattar det. Vilket leder till frågan: är kvinnor mer förljugna än män?

Annonser

5 reaktioner på ”Jag gjorde slut med en man

  1. Håller i stort med. Dock får man ju inte glömma att man kan ha olika sorters vänskap med olika människor och att detta kan leda till konflikter i nödan om uppfattningen inte är ömsesidig. I regel har jag ingen vän (förutom min sambo) som jag talar med ens varje vecka. Jag är en sådan typ, för mig räcker det att snackas vid IRL ett par ggr om året för att jag ska betrakta den andre som en vän. Och har jag inte sett några av mina bättre polare på ett par månader eller mer är det liksom ingen grej alls.Det här är ju något vissa inte kan hantera, och vissa bryter ju kontakten med en och är sura om man inte ringer dem en gång i veckan minst.Jag har av detta skälet rätt få vänner IRL. De flesta ”glider väck” om man inte upprätthåller en mer frekvent kontakt. Själv är jag mer en person som säger ”tjena” som om inget hade hänt när jag träffar någon jag inte sett på 3 år.Förövrigt är ordverifieringsordet som jag ska skriva in nu nedan ”colon” …:D

  2. Terra:Men i princip kan man väl säga att inget heller har hänt, med geologiska mått mätt? :PTror colon var den bästa hittills. Nästan så att man misstänker att det inte är så slumpartat som det kan verka… Själv ska jag verifiera med ”salat” nu.

  3. Dan: Ja i bergrundsgeologiskt tidsperspektiv hade väl bara ett par ynka joner lossnat från klipporna på dessa ynka tre år. Inte mycket att förtälja. I hydrologiska perspektiv så hade ju däremot åtskilliga miljoner km2 vatten hunnit rinna under bron.Det ÄR nog riktiga ord. Nu har jag ”Nivelf” som ord. Låter som en liten by i Midgård.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s