Skogsmannen-modet

Jag lovade ju att skriva ett modeblogginlägg med bilder som inte är ironiskt eller sarkastiskt menat. Dags att uppfylla det löftet.

Jag tänker nu vägleda er i hur det chica skogsmannenmodet ser ut. Inledningsvis ska sägas att förebilden är moder natur, med sina faser och krafter. Inklusive förruttnelseprocessen, födelsen av nytt liv och årstidernas växlingar.

Det är alltså en tidlös look, kan man säga.

Naturligtvis är skogsmannenlooken baserad på ytterplagg. Jag kommer nu att gå igenom samtliga plagg uppifrån och ner.

Jägarmössa av märket Pinewood. Kostnad: cirka 50 kronor i en jaktbutik jag glömt namnet på. Används endast vintertid. Mössan används även som sittunderlag vid filosofiska härdsmältor i vildmarken.

Getskinnshandskar av okänt märke. Det nyaste plagget i kollektionen. Inköptes denna vinter för cirka 100 kronor. Används endast vintertid. Handskarna används, liksom mössan, som sittunderlag.

Kort skinnrock av märket Saki. Inköpt för uppskattningsvis tio år sedan för runt 1500 kronor. ”Fodret” är en Helly Hansen-tröja, mörkblå, som kostade cirka 300 kronor för uppskattningsvis tio år sedan. Under sommaren tas fodret ur. Lägg märke till den sexigt slitna och väderbitna looken på rocken. Det har bildats årsringar längs ärmarna, något som är ett gott tecken. Ju fler ringar, desto högre rang som skogsman.

Militärbyxor, gröna. Kostnad: runt 200 kronor för cirka fem år sedan. Innehåller vissa utrotningshotade organismer, och ska därför tvättas varsamt.


Kängor, Dr Marten. Kostnad: cirka 1200 kronor för uppskattningsvis tio år sedan. Har tåhätta av stål, som är en skogsmans främsta vapen. Närhelst en aggressiv älg eller hare anfaller finns en käftspark redo. Fungerar även på alltför närgångna bärplockare.

Hela kollektionen. Militärgrönt och svart är ledande färger. Uppskattat nuvarande värde: 50 kronor. Katten är en accessoar (jämförbar med de små fula hundarna som diverse kändisar bär runt på).

Det finns även en stadsvariant av skogslooken. I den byts skinnrocken mot en i tweed, mössan är den samma liksom handskarna. Byxorna byts ut mot svarta i militärmodell eller jeans. Kängorna byts mot mjukare variant med spännen och utan tåhätta.
Annonser

En reaktion på ”Skogsmannen-modet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s