Miljö(o)vänlig inkonsekvens

Bloggen Terra Incognita skriver om inkonsekvent idioti kring miljötänkande. Jag bidrar här med ett eget liknande exempel.

Den här tepåsen är från Friggs. Den innehåller så kallat ekologiskt te. Den är även inpackad i plast. Hur har tankegången gått på företaget?

Nu används ekologi-flaggan oftare om nyttighet och hälsa än den handlar om miljötänkande, men nog fan rimmar det illa när man förpackar varje liten tepåse i plast? Till skillnad mot att svepa in hela förpackningen.

Inkonsekvensen håller i sig i samhället i stort. De energisnåla glödlamporna sparar in på energi, men är ändå bidragande faktorer till att kvicksilver släpps ut i miljön. Etanolbilarna sägs vara miljövänligare än andra, men ändå går det åt mer energi att framställa etanol än man får ut.

Annonser

2 reaktioner på ”Miljö(o)vänlig inkonsekvens

  1. Mycket bra inlägg i diskussionen. Jag bryr mig givetvis om miljön även om jag inte visar det särskilt bra, men jag känner ett sorts obehag inför den här nya eko-hysterin. Lite som med alla nya fullkornsprodukter och ägg berikade med omega3, det är nånting som inte stämmer. Det verkar mest handla om storföretagens och medias behov av att profitera på våra rädslor än att komma med förslag på hur vi människor kan leva mer i harmoni med naturen, vi behöver nya alternativ, men de som presenteras av massmedia är i bästa fall bristfälliga!

  2. Håller med dig om att det är idiotiskt att plasta in tex. tepåsar och annat.Till vilken nytta egentligen?En stor anledning till att jag köper bla. eko-tomater är smaken.Ekologiska grönsaker/frukter har mycket mer smak än de ”vanliga”(?).Så även fast jag tänker på miljön så tänker jag även på smaken och min egen hälsa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s