Punkter och frågetecken

Vad är detta med att sätta fler än ett frågetecken efter en mening??? Och då gärna uppblandat även med utropstecken!!!!! Är det tänkt att uttrycka graden av förvåning, eller intressegraden av att få svar på frågan???!!!!!!??????

När skrivspråk ska bli talspråk är det mycket som blir galet, och utan att ta fram mina värsta språkpolistakter kan jag tolerera en hel del. Det är ju budskapet som är det viktiga. Därför klagar jag inte när någon skriver ”d e” istället för ”det är”, även om det är klart vämjeligt och ger ett barnsligt (och slött!) intryck. Men detta med flera frågetecken och utropstecken kan jag inte smälta.

Något annat som stör mig är när meningar avslutas med en hel radda punkter…………. De är förmodligen tänkta att fungera på samma sätt som det standardiserade med tre punkter… Frågan är om antalet punkter ska uttrycka graden av eftertanke, eller hur långt läsaren ska spinna vidare på det som insinueras. Eller om det rentav, på ett sätt som inte framgår, ska indikera skribentens sinnestillstånd.

ha en 3vlig da……………………………………….!!!!!!!?????!?!?!?!?!?!?????

2 reaktioner på ”Punkter och frågetecken

  1. Å lol @ slarvet med otyget att inte orka trycka ner shifttangenten när man ska skriva utropstecken!111!!!!!!111!!

  2. Det där har ju även blivit en grej i sig, att skriva "!!1111!" med flit, för att fejka panik. Förekom ofta när jag spelade onlinespel, som en markör för att folk inte var fjortisar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s