Mer om sociala media

…och med den mänskliga utvecklingen kom förmågan att kommunicera med ett språk, vilket ledde till en sällan skådad accelereration rent samhälleligt. Nu har det gått så långt att kommunikation blivit till underhållning, och detta eviga sorl gör oss passiva.

USA:s presidant Obama är definitivt inte fel ute när han menar att vår nutida kommunikation är mer avledande än funktionell. Ja, det är ett evigt sorl som sagt. För det surras ju inte bara om vad som händer i världen och sådant som har händelse/åsikts-kopplingar.

Den som inte kan filtrera och sortera är illa ute. Det här skulle jag säga är ett argument för behovet av journalister även framöver (för de som nu menar att bloggar helt tar över tidningarnas roll). Det behövs helt enkelt några som tuggar maten åt de som är upptagna med annat. Som dessutom kan sortera och hitta det relevanta i de stora sjoken av innehåll.

Det finns ju även verktyg som letar på relevant information åt den som söker. Men även här gäller det att vara insatt och kunnig i vad som händer. I detta har jag insett att Twitter är ett utomordentligt verktyg. Du väljer själv vilka som ska ”tugga” åt dig, och behöver inte sätta dig in i allt. Vilket vore i princip omöjligt.

Vid sidan av detta finns tystnaden, som är en lyxvara numera. Viktig insikt är att den finns tillgänglig dygnet runt, precis som informationsflödet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s