Den insomnade

Jag sitter och läser om samtliga inlägg, och alla kommentarer, på den här bloggen. Jag märker att 2008 var ett riktigt höjdarår.

Mannen från skogarna var verkligen i högform 2008. Texterna fullkomligen glödde både när det gällde tankeskärpa, engagemang och formuleringar. Jag är till exempel förvånad över denna. När jag läser den texten får jag någon form av prestationsångest och känner mig trött, gammal, mätt och och lat. Och det här var bara fyra år sedan.

Vad hände egentligen 2008? Vem var jag då? Svaren är att jag då, efter att ha bott ett år på landsbygden efter den ogillade stadssejouren, nyligen hade startat ett företag. Det var även året då jag blev pappa för första gången. Stora förändringar i livet, och jag trivdes uppenbarligen med detta.

Sedan några år har mitt liv standardiserats, och tagits för givet. Jag har blivit erfaren, delvis cynisk och det där naiva lekfulla har förpassats till någon form av skamvrå. Omedvetet. Men jag är upptagnare nu; två barn att ta hand om, ett hus som jag äger och pengar som behöver dras in till familjen. Mindre tid för drömmar, galenskap och barnslighet.

Jag har alltjämt barnet som ideal, men agerar inte riktigt därefter. Ansvaret för familjen försvårar, och familjens trygghet är ett annat ideal som inte alls fungerar ihop med det barnsliga oansvariga.

Jag är i disharmoni. Någon form av större förändring behövs.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s