Åsikter och tendenser

Här tänker jag lägga in lite blandat om vad jag har för åsikt i vissa frågor. Det för att reda ut vad jag tycker och inte. Det finns nämligen en hel del att bli förknippad med som skogsman, som jag inte har något som helst att göra med.

Miljöaktivism: Nej, jag är ingen aktivist överhuvudtaget. Har inget medlemskap i någon organisation, om nu inte OK-kort och liknande räknas… Jag är inte heller typen som bojkottar, protesterar och har mig. En avslappnad typ som helst betraktar uppståndelse på avstånd.

Politik: Några starka politiska åsikter åt det ena eller andra hållet finns inte. Jag gillar frihet, men inte på bekostnad av vett och sans. Jag ogillar tvång och överförmynderi. Effektivitet och utveckling är min melodi. En mix av liberalt, med vissa konservativa inslag och lite socialliberalt strössel är nog en bra beskrivning. Jag har inget emot det kapitalistiska systemet och fnyser åt unga arga demonstranter, för den delen.

Religion: Jag är ingen strikt ateist, även om jag varken tror på gudar eller energier. Är alltjämt osäker, och ibland får jag intuitiva ”känslor” av att det finns något bortom de mänskliga fyrkanterna. För den delen har jag inget emot underkastelsen, vilket är ett fenomen som visat sig på äldre dagar. Jag har inget som helst mot auktoriteter, medan den 17-åriga versionen av mig avskydde alla som försökte bestämma över mig. Andlighet? Ja, jag stimuleras av naturupplevelser och stjärnhimlen.

Ekologiskt boende och så vidare: Jag blir ofta associerad med människor som bryter upp från samhället och vill starta nytt. Skillnaden jämfört med mig är att de ofta gör det i grupper. Själv har jag svårt för den typen av grupperingar. Om jag ska starta nytt med andra måste det vara väl utvalda människor som synkar med mig. Jag när helt klart den drömmen, men tänker inte göra slag i saken om det inte känns helt rätt. Då blir det dessutom i modern tappning, med bra energilösningar och ett fortsatt samarbete med det etablerade samhället. Som ung kunde jag ”hata” samhället, men i dag finns inget agg mot vare sig människor eller institutioner – bara beteenden.

Filosofi: Jag har alltid varit en tänkare. Mina tankar drar åt det språkfilosofiska hållet, och jag diskuterar gärna saker och ting på en metanivå. Hume, Kant, Nietzsche och Wittgenstein är några favoriter. Jag drar även åt buddistiskt håll, men är ingen utövare.

En reaktion på ”Åsikter och tendenser

  1. Ping: Beskrivning av mig « Mannen från skogarna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s